Jan 2, 2008

in 2000

De cand ma stiu mi-am dorit caine. Mare cat sa poata urca pe umerii mei in doua labe, latos cat sa-mi pierd degetele in blana lui si vioi cat sa ma alerge prin locurile nu-calcati-iarba din centrul parcului Patinuarului. Dupa ani de insistente, am primit pesti. Si anume 5. Tinuti intr-un bol de punch, la mine pe birou, alesi ca sa fie singurele animale de casa pe care n-as putea sa pun mana.

Dupa un timp perechea de gupy a facut cativa gupy mai mici. Dupa inca un timp, pestii adulti au mancat puii. Nu stiu daca chiar am vazut sau doar mi-am inchipuit, cert e ca acum am in minte imaginea pestisorilor pe jumatate scheletici, dar inca vii, unduindu-si coada osoasa , inotand firesc si degajat.

Dupa pui, au urmat gupy adulti la macel. Desi primeau de mancare. Desi erau specii care pot coabita.

Acvariul care pana nu demult statuse in vitrina din sufragerie era dotat cu un polonic de sticla si nici decum cu un aparat de oxigenat apa. Aceasta operatiune trebuia facuta manual, prin schimbarea apei la intervale de timp rezonabile. Numai ca rezonabil este un termen relativ, asa incat dupa ce o vreme a inotat foarte aproape de suprafatata impreuna cu ceilalti doi coacvarieni ramasi, pe xeno mascul l-am gasit intr-o dimineata lipit de covor. Sinucis.

Mobilizat de tragedia pestelui corai cu coada ascutita, tata s-a hotarat sa improspateze apa mai des. Intr- una din primele lui initiative de gen, manuind vitejeste strecuratoarea de ceai pe post de plasa de peste, a scapat-o pe femela xeno in chiuveta si dusa a fost cu suvoiul de apa pe gura de canalizare.

Ultimul ramas, mustacios si alb-gelatina era sanitarul. Denumirea acestei specii de peste vine din faptul ca face treaba unei instalatii de curtat apa- exact, nici din aia nu aveam- adica se hraneste cu mizeriile celorlati pesti. Ramas singur, nu e greu de intuit, a murit de foame.

Disclaimer: Asta nu este o pilda/poveste cu talc/simboluri. Se intampla prea multe chestii serioase in my real life, ca sa le pot ordona in vreun fel, asa ca prefer s-o las in coada de peste.

0 comments: