Mar 10, 2008

Dorinte. Cand arunci o moneda in fantana, cand gusti ceva pentru prima data, cand prinzi un puf de papadie, cand ghicesti obrazul cu geana cazuta, cand rupi un iades de pui, cand spui aceelasi lucru simultan cu altcineva , cand iti apare o pata alba pe unghie, cand iti leaga firul de martisor la mana, cand suflii in lumanari, cand se schimba anul, cand iti arunci dintele de lapte peste casa, cand primesti un mail in lant.

Ai atatea ocazii sa ti pui dorinte. Constientizezi ceea ce vrei si esti cu un pas mai aproape.

De aici ai doua cai: iti pui busuioc sub perna, te plimbi insitent print-o zona cu porumbei, scotocesti gazonul squarurile de pe sosea dupa trifoi cu patru foi, scrutezi podeaua de langa casele de marcat dupa vreo moneda cazuta, te sincronizezi fortat cu colegul care-si umple ceasca de cafea ca sa ti iasa in cale "cu plinul", faci cumparaturi de langa primarie sa vezi macar o mireasa. Si astepti sa pice. Sau iei initiativa.

O singura conditie e: sa nu spui nimanui dorinta, fiindca nu se mai indeplineste.
E na?! Imi doresc echilibu.

3 comments:

Anonymous said...

hehe, uite cine mai scrie bloguri. a cam trecut anul de cand nu mai stiam nimic de tine-de beur volant- acu am mult de recuperat. chiar ma gandeam sa te caut... prin vis mi aduceam aminte ca ai scris candva ceva si citeam, si mi placea [uneori >:)] , si azi nuj cum s-a facut ca am cautat si, chiar am gasit-[gugl ul e prea complicat pt mine] mi am cautat si replica acida si mai mult sau mai putin infantila de alta data, credeam ca nu o gasesc, dar e tot acolo ca un memento... vad ca nu ti ai pierdut umorul, ma bucur...sper ca esti sanatoasa si rasfatata de muze, sa ne citim cu bine.

Anonymous said...

ps am uitat, mi a placut postul cu "luatul luminii". la mine era adevarata sarbatoare cand se lua. si mama folosea o lumanare de nunta sau botez, si era o adevarata incursiune epica pana in bucatarie bajbaind prin intuneric..ce frumos era...ce palpitant ce vremuri...pana s a terminat lumanarea...care a coincis cu sfarsitul copilariei...

Anonymous said...

pss :) in buc tineam lumanarea