May 5, 2008

Pimp my bunic

M-as muta si maine de acasa. Daca mi-ai da , pe rand, un iglu, o pagoda, o tree house in scandinavia, o casa suspendata pe stalpi deasupra oceanului, sau, treaca de la mine:) , un penthouse in Manhattan.Altfel, nicidecum.

Cartierul meu are inca un aer de bunic bland si inalt, care ma lasa sa-i cotrobai in buzunarele pardesiului ca sa descopar un pachet de Bonibon.

Cartierul meu mai are strazi cu piatra cubica, cu felinare galbene si garduri cu iedera. Are pisici negre cu coada atarnand de pervazuri, pisici dungate incolacite pe boltele de vita de vie si pe Tom, asortat cu tufele de trandafiri pitici. Pe un colt, e dintotdeauna o Lada caramizie acoperita cu prelata, intre rotile careia sta o minge de fotbal dezumflata,tot dintotdeaua. Asfaltul miroase a pesmet- rasfatul zilnic al porumbeilor, acoperisul garajlelor a flori de tei si rufele scoase la uscat a liliac. In crapaturile scarilor roiesc furnici si cateodata te ciocnesti de bancuri de gazulite, din care, daca razi cu gura pana la urechi, poti sa inghiti si o familie intreaga.

Aici am dormit cu usa descuiata, si cu masina, am iesit in pijamale sa vad artificiile, m-am plimbat la 2 dimineata si am mers jumate de kilometru desculta, cu sandalele rupte in mana.

De ceva vreme, bunicul asta isi da parul cu gel, fumeaza pipa si citeste Esquire. Nu ma deranjeaza neaparat, mi se pare amuzant mai degraba.

Cartierul meu are cafenele cu indicii bursiei ruland pe plasme, trotuare ocupate de terase si de masini cu nume complicate, ceainarii cu expozitii de mobila, cluburi accesibile doar cu invitatie, piete cu cirese si zmeura, vanzatoare cu haine de firma si parul cu placa.

Aici merg noaptea la farmacia non stop, in trening, cu slalom printre paparazzi care pandesc un toc de 10, un Rolex sau un breton teapan.

Acum ploua in cartieru meu hibrid.

0 comments: